Meni Search

Okrećem novi list

Kuglice od riže i svježeg sira

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohana skuta
Salata s neobičnim preljevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Piletina s mascarponeom
Mirisni prilog iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tunom
Žuti medaljoni
Kozice s rižom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Rosti
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Crveno ljetno varivo
Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Vegetina enchilada
Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Polupunjene paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od rikule i račića
Lignje punjene crvenim radićem
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini lazanje
Govedina s lukom
Empanade s pestom
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od bundeve s jabukom
Zapečena ricotta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto na španjolski način
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice u umaku
Rolice od blitve
Velika Britanija - Pastirska pita
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Rolice od soma
Sočna rebarca
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata od quinoe i povrća
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od tune i povrća
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Juha od cvjetače i camemberta
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Čudotvorni čaj za detoks
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Popečci od bulgura s umakom
Prilog od prokulica
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pirjani kunić
Zimski punč
Bugarska pita od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Kineska juha s račićima i gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Povrtni ražnjići
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice
Rižoto tortice
Ljubavne šurlice
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke