Meni Search

Okrećem novi list

Kuglice od riže i svježeg sira

Rižini ravioli s mozzarellom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna aromatična torta
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Crveno ljetno varivo
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna rebarca
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini lazanje
Lignje punjene crvenim radićem
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Krumpir u košuljici
Grill povrće na salatu
Čarobni štapići
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Salata s neobičnim preljevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Mirisni prilog iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s pistacijama
Salata u košaricama od parmezana
Voćna juha od višanja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Male teleće pitice
Mesne okruglice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice u umaku
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rosti
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje i tikvice na štapiću
Rolice od soma
Uzbudljivi kolač od blitve
Kozice s rižom
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Salata od quinoe i povrća
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od cvjetače i camemberta
Empanade s pestom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Sočna Wellington pečenka
Senf s paprikama
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto tortice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zimski punč
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Žuti medaljoni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vegetina enchilada
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Polpete od slanutka s kurkumom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Španjolski migas s bundevom
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Zapečena ricotta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljubavne šurlice
Pohani tofu s povrćem
Prilog od prokulica
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke