Meni Search

Okrećem novi list

Kuglice od riže i svježeg sira

Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna rebarca
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Oslić s maslinama
Sočna aromatična torta
Juha od rikule i račića
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Lignje punjene crvenim radićem
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
Polpete od slanutka s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Raskošna ljetna tava
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Rosti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s neobičnim preljevom
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Bruskete od cvjetače
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Kozice s rižom
Polupunjene paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto tortice
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Zlatna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohana skuta
Pohane paprike
Vegetina enchilada
Senf s paprikama
Salata od quinoe i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od blitve
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Brusketa s avokadom
Prilog od prokulica
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od tune i povrća
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata u košaricama od parmezana
Žuti medaljoni
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rolice od soma
Savici sa špinatom i satricom od sira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bugarska pita od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zimski punč
Tjestenina fuži s tartufima
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileći gulaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Caponata alla Podravka
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisni prilog iz pećnice
Čarobni štapići
Rižoto s tunom
Salata s mora
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Špageti na kineski način
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od cvjetače i camemberta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke