Meni Search

Superman

Kuglice od riže i svježeg sira

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Koprivnički odojak
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Macho hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s kozjim sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Tjestenina u finom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke