Meni Search

Superman

Kuglice od riže i svježeg sira

Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek i salata s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjevene lignje
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Kokošja juha s požirakima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke