Meni Search

Superman

Kuglice od riže i svježeg sira

Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Macho hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Ramstek i salata s roštilja
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Nadjevene lignje
Dječje lazanje
Kokošja juha s požirakima
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Pašticada s njokima
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina u finom umaku
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Koprivnički odojak
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke