Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Riba u škartocu
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Gulaš od oslića i povrća
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Male teleće pitice
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Finska - Juha s lososom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke