Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni lungić
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pašticada voli penne a ti mene
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke