Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Marinirane srdele
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Punjena teleća prsa
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke