Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Kroketi od piletine
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Male teleće pitice
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke