Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Bruskete s povrćem
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brudet
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Punjena teleća prsa
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Srneći file na salatu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Pašticada voli penne a ti mene
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke