Meni Search

Ful nabrijan

Kuhano meso s umakom od hrena

Sočni pureći ražnjići
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Vratina sa sezonskim povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dagnje na buzaru
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke