Meni Search

Ful nabrijan

Kuhano meso s umakom od hrena

Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Pašticada s njokima
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Salata s mora
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Piletina laganini
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke