Meni Search

Ful nabrijan

Kuhano meso s umakom od hrena

Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dagnje na buzaru
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke