Meni Search

Ful nabrijan

Kuhano meso s umakom od hrena

Pečena piletina s limunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Dagnje na buzaru
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke