Meni Search

Ful nabrijan

Kuhano meso s umakom od hrena

Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Rolice od blitve
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke