Meni Search

Ful nabrijana

Kuhano meso s umakom od hrena

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Turske pizze
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Lignje s manistrom u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Pileći bataci s umakom od luka
Irska janjetina
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Manastirski đuveč
Ossobuco
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke