Meni Search

Ful nabrijana

Kuhano meso s umakom od hrena

Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Brancinovo oko
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Turske pizze
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke