Meni Search

Ful nabrijana

Kuhano meso s umakom od hrena

Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meso s repom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Pizza s tunom
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Riba u bijelom umaku
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Salata od liganja
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke