Meni Search

Zanimljivi kuku paka pospite svježe nasjeckanim korijanderom i poslužite s basmati rižom.

Sastojci

800 g piletine (batak i zabatak)
4 zrna češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1 čili papričica
sok od 1 limuna
3 žlice ulja
100 g luka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
2 žličice Vegeta Maestro kurkume
150 ml kokosovog mlijeka
1 žlica sjeckanog korijandera
300 g Basmati riže Zlato polje
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu narežite na manje komade i stavite u zdjelu. Dodajte češnjak, đumbir, čili, Vegetu i sok od limuna. Sve pomiješajte i ostavite marinirati preko noći ili najmanje 2 sata.
  • 2 Na zagrijanom ulju popecite luk do zlatnožute boje. Dodajte piletinu, pirjajte 10 minuta, a zatim dodajte sjeckanu rajčicu, zatim kurkumu i kuhajte nekoliko minuta.
  • 3 Podlijte vodom i poklopljeno pirjajte oko 20 minuta. Dodajte kokosovo mlijeko i još malo pirjajte da se svi sastojci povežu.

Savjet

Kokosovo mlijeko možete zamijeniti sa 100 ml običnog mlijeka i 100 ml vrhnja za kuhanje.

Posluživanje

Kuku paka pospite svježe nasjeckanim korijanderom i poslužite s basmati rižom.

Podijeli s prijateljima