Meni Search

Ful nabrijan

Kunić na bijelo

Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Salata od liganja
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa sezonskim povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Urbana pola
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dagnje na buzaru
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke