Meni Search

Ful nabrijana

Kunić na bijelo

Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina laganini
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Piletina na kijevski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Hlebinska i pretepena juha
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Špageti s ribom
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Grill povrće na salatu
Fileti lososa u finom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Lazanje s lignjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Ossobuco
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Irska janjetina
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke