Meni Search

Ful nabrijana

Kunić na bijelo

Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Lazanje s lignjama
Irska janjetina
Meso s repom
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke