Meni Search

Ful nabrijana

Kunić na bijelo

Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni lonac
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Piletina na kijevski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Turske pizze
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Viška pogača
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke