Meni Search

Ful nabrijana

Kunić na bijelo

BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Sočna rebarca
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Piletina laganini
Turske pizze
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Viška pogača
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Salata s mora
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Ossobuco
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Okruglice u umaku od rajčice
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke