Meni Search

Superman

Kunić na bijelo

Meksička party salata
Kroketi od piletine
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Kokošja juha s požirakima
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Macho hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Ramstek i salata s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Koprivnički odojak
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Tjestenina u finom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke