Meni Search

Superwoman

Kunić na bijelo

Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Brudet
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada voli penne a ti mene
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke