Meni Search

Superwoman

Kunić na bijelo

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Bouillabaisse
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirane srdele
Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke