Meni Search

Superwoman

Kunić na bijelo

Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Slatka patka
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke