Meni Search

Superwoman

Kunić na bijelo

Tuna burger
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Male teleće pitice
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina sa šafranom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Pogača sa sardinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Slatka patka
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke