Meni Search

Ful nabrijan

Lagana sarma

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Miješani grill
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke