Meni Search

Ful nabrijan

Lagana sarma

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Meso s repom
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dagnje na buzaru
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina sa sezonskim povrćem
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke