Meni Search

Ful nabrijan

Lagana sarma

Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zanimljiva salata s kikirikijem
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dagnje na buzaru
Fileti lososa u finom umaku
Pašticada s njokima
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Miješani grill
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Meso s repom
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke