Meni Search

Ful nabrijan

Lagana sarma

Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dagnje na buzaru
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Urbana pola
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Aromatizirani kruh
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Grdobina s povrćem
Pašticada s njokima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke