Meni Search

Ful nabrijan

Lagana sarma

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dagnje na buzaru
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke