Meni Search

Ful nabrijan

Lagana sarma

Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Mesne okruglice
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Dagnje na buzaru
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke