Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Viška pogača
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s ribom
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Turske pizze
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina na kijevski način
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke