Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Ossobuco
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Špageti s ribom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke