Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Ossobuco
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Odresci od morskog psa
Piletina na kijevski način
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Turske pizze
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke