Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci od morskog psa
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Lignje s manistrom u škartocu
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Piletina na kijevski način
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke