Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Salata od liganja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Mirisna pečenka
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Odresci od morskog psa
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Piletina na kijevski način
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke