Meni Search

Ful nabrijana

Lazanje s lignjama

Viška pogača
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Povrtni lonac
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s ribom
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Rolice od blitve
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite ovu dosjetljivu kombinaciju omiljenih jela jer spojivši lignje i lazanje uz suhe šljive i bijelo vino dobit ćete divne mirisne zalogaje.

Sastojci

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
4 češnja češnjaka
½ vezice peršina
800 g liganja (očišćenih)
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
Vegeta Maestro crni papar
1 žlica Vegete
8 suhih šljiva
12 kora za lazanje
120 g naribanog parmezana
Za umak bešamel:
50 g maslaca
Vegeta Maestro crni papar
50 g Glatkog brašna Podravka
sol
prstohvat svježe mljevenog muškatnog oraščića
1 l mlijeka

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, češnjak i nasjeckani peršin pa dodajte narezane lignje (na kockice). Sve skupa prodinstajte i podlijte s prošekom.
  • 2 Dodajte sjeckanu rajčicu i pirjajte dok lignje ne budu skoro gotove. Dodajte papar, pospite Vegetom i umiješajte suhe šljive bez koštica.
  • 3 Gotovi umak po potrebi pospite s malo kukuruzne krupice da se još bolje poveže.
  • 4 U drugoj posudi pripremite bešamel tako da na maslacu popržite brašno i uz miješanje postepeno dolijevajte mlijeko.
  • 5 Kad se umak zgusne začinite ga paprom, soli i muškatnim oraščićem.
  • 6 Lazanje složite tako da u posudu za pečenje prvo stavite malo nadjeva, prekrijte korama (3), prelijte bešamelom , zatim nadjevom i pospite parmezanom.
  • 7 Tako slažite dok ne potrošite sav nadjev i završite s nadjevom te obilno pospite sirom.
  • 8 Lazanje pecite 25-30 minuta na 200° stupnjeva poklopljeno, a zatim ih zapecite na nižoj temperaturi desetak minuta.

Savjet

Slaganje lazanja završite bez gornje kore i najprije pecite poklopljeno.

Posluživanje

Lazanje s lignjama poslužite tople.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 955.4 119 119
Kalcij mg 821.1 82 82
Kalij mg 1502.25 41 41
Pantotenska kiselina mg 2.24 32 32
Niacin mg 18.06 129 90
Vitamin D μg 118.54 59 59
Vitamin A μg 2276.97 57 46
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 56.82 - -
Ugljikohidrati g 57.6 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 17.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.63 - -
- zasićene masne kiseline g 18.5 - -
Masti g 50.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke