Meni Search

Ful nabrijana

Lazanje s lignjama

Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Meso s repom
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Ossobuco
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite ovu dosjetljivu kombinaciju omiljenih jela jer spojivši lignje i lazanje uz suhe šljive i bijelo vino dobit ćete divne mirisne zalogaje.

Sastojci

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
4 češnja češnjaka
½ vezice peršina
800 g liganja (očišćenih)
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
Vegeta Maestro crni papar
1 žlica Vegete
8 suhih šljiva
12 kora za lazanje
120 g naribanog parmezana
Za umak bešamel:
50 g maslaca
Vegeta Maestro crni papar
50 g Glatkog brašna Podravka
sol
prstohvat svježe mljevenog muškatnog oraščića
1 l mlijeka

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, češnjak i nasjeckani peršin pa dodajte narezane lignje (na kockice). Sve skupa prodinstajte i podlijte s prošekom.
  • 2 Dodajte sjeckanu rajčicu i pirjajte dok lignje ne budu skoro gotove. Dodajte papar, pospite Vegetom i umiješajte suhe šljive bez koštica.
  • 3 Gotovi umak po potrebi pospite s malo kukuruzne krupice da se još bolje poveže.
  • 4 U drugoj posudi pripremite bešamel tako da na maslacu popržite brašno i uz miješanje postepeno dolijevajte mlijeko.
  • 5 Kad se umak zgusne začinite ga paprom, soli i muškatnim oraščićem.
  • 6 Lazanje složite tako da u posudu za pečenje prvo stavite malo nadjeva, prekrijte korama (3), prelijte bešamelom , zatim nadjevom i pospite parmezanom.
  • 7 Tako slažite dok ne potrošite sav nadjev i završite s nadjevom te obilno pospite sirom.
  • 8 Lazanje pecite 25-30 minuta na 200° stupnjeva poklopljeno, a zatim ih zapecite na nižoj temperaturi desetak minuta.

Savjet

Slaganje lazanja završite bez gornje kore i najprije pecite poklopljeno.

Posluživanje

Lazanje s lignjama poslužite tople.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 955.4 119 119
Kalcij mg 821.1 82 82
Kalij mg 1502.25 41 41
Pantotenska kiselina mg 2.24 32 32
Niacin mg 18.06 129 90
Vitamin D μg 118.54 59 59
Vitamin A μg 2276.97 57 46
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 56.82 - -
Ugljikohidrati g 57.6 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 17.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.63 - -
- zasićene masne kiseline g 18.5 - -
Masti g 50.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke