Meni Search

Okrećem novi list

Lignje i tikvice na štapiću

Bruskete od cvjetače
Zimski punč
Vege odresci s marinadom
Popečci od cvjetače
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od cvjetače i camemberta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od soma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Mini lazanje
Senf s paprikama
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kozice s rižom
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zlatna piletina
Vegetina enchilada
Caponata alla Podravka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Rižoto na španjolski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Cous-cous s povrćem
Voćna juha od višanja
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Grčka seljačka salata
Povrtni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Prilog od prokulica
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Empanade s pestom
Sočna Wellington pečenka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Oslić s maslinama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Mediteranski špageti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohane paprike
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s neobičnim preljevom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Sočna rebarca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zapečena ricotta
Mirisni prilog iz pećnice
Pileći gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Žuti medaljoni
Ražnjići od lososa
Piletina s mascarponeom
Uskršnja šunka na zabavan način
Ljubavne šurlice
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
Pohana skuta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Salata u košaricama od parmezana
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Lignje punjene crvenim radićem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Papreni tart s marelicama
Raskošna ljetna tava
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u košuljici
Salata od quinoe i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje mogu biti kuhane, pečene, pržene, panirane. Lignje su tim bolje što ih jednostavnije pripremite. Naravno jednostavnije ali i ne manje ukusne. U društvo ćemo im dodati tikvice.

Sastojci

700 g lignji očišćenih
100 g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Vegete
1 čvrsti jogurt
1 žlica sezama tostiranog
Papar šareni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Lignje očistite, operite osušite i narežite na kolutove širine 2,5 cm. Tikvice uzdužno narežite na debljinu 0,5 cm, poškropite maslinovim uljem, dodajte im lignje u istu posudu i sve skupa začinite žlicom Vegete.
  • 2 Namirnice neka se mariniraju 20 min. Na drvene štapiće nanižite kolutove liganja jedan za drugim do 3 kom gdje ćete provući mariniranu zamotanu tikvicu. Nakon tikvice dodajte još tri kolutića lignje i ponovite postupak s ostalima. Teflon tavu sa zadebljanim dnom zagrijte na srednje jakoj vatri i stavite peći.
  • 3 Pecite ražnjiće sa svake strane 2-3 min okretajući ih. Na kraju ih popaprite svježe mljevenim šarenim paprom. Na zasebnoj tavi tostirajte sezam koji ćete dodati u čvrsti jogurt i pomiješati s par kapi malsinovog ulja, limunove korice i svježeg bijelog papra.

Posluživanje

Servirajte lignje i tikvice na štapiću na lisnatoj salatici od rukole, cherry rajčica i svježih krastavaca. Umak od jogurta i ostalih začina možete servirati sa strane ili po samim ražnjićima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke