Meni Search

Okrećem novi list

Lignje i tikvice na štapiću

Lignje na šumskom rižotu
Rolice od soma
Sočna Wellington pečenka
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s pistacijama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kaštelanski makaruni
Papreni tart s marelicama
Popečci od cvjetače
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od tune i povrća
Čarobni štapići
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća prsa iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Salata s mora
Zimski punč
Proljetno meso i povrće iz woka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Raskošna ljetna tava
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Oslić s maslinama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto tortice
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Kozice s rižom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Juha od cvjetače i camemberta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje punjene crvenim radićem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Žuti medaljoni
Vege odresci s marinadom
Caponata alla Podravka
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u košuljici
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice u umaku
Popečci od bulgura s umakom
Mirisni prilog iz pećnice
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Čudotvorni čaj za detoks
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata u košaricama od parmezana
Senf s paprikama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohana skuta
Rižoto na španjolski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Ljubavne šurlice
Juha od bundeve s jabukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rosti
Bruskete od cvjetače
Vegetina enchilada
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Salata od quinoe i povrća
Prilog od prokulica
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Kruh od cvjetače s kurkumom
Empanade s pestom
Špageti na kineski način
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
Rižoto s tunom
Polupunjene paprike
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje mogu biti kuhane, pečene, pržene, panirane. Lignje su tim bolje što ih jednostavnije pripremite. Naravno jednostavnije ali i ne manje ukusne. U društvo ćemo im dodati tikvice.

Sastojci

700 g lignji očišćenih
100 g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Vegete
1 čvrsti jogurt
1 žlica sezama tostiranog
Papar šareni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Lignje očistite, operite osušite i narežite na kolutove širine 2,5 cm. Tikvice uzdužno narežite na debljinu 0,5 cm, poškropite maslinovim uljem, dodajte im lignje u istu posudu i sve skupa začinite žlicom Vegete.
  • 2 Namirnice neka se mariniraju 20 min. Na drvene štapiće nanižite kolutove liganja jedan za drugim do 3 kom gdje ćete provući mariniranu zamotanu tikvicu. Nakon tikvice dodajte još tri kolutića lignje i ponovite postupak s ostalima. Teflon tavu sa zadebljanim dnom zagrijte na srednje jakoj vatri i stavite peći.
  • 3 Pecite ražnjiće sa svake strane 2-3 min okretajući ih. Na kraju ih popaprite svježe mljevenim šarenim paprom. Na zasebnoj tavi tostirajte sezam koji ćete dodati u čvrsti jogurt i pomiješati s par kapi malsinovog ulja, limunove korice i svježeg bijelog papra.

Posluživanje

Servirajte lignje i tikvice na štapiću na lisnatoj salatici od rukole, cherry rajčica i svježih krastavaca. Umak od jogurta i ostalih začina možete servirati sa strane ili po samim ražnjićima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke