Meni Search

Okrećem novi list

Lignje i tikvice na štapiću

Čudotvorni čaj za detoks
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Papreni tart s marelicama
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zapečena ricotta
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Španjolski migas s bundevom
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s pistacijama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Raskošna ljetna tava
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Fina pikantna piletina
Senf s paprikama
Mesne okruglice u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna Wellington pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Prilog od prokulica
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Voćna juha od višanja
Pohana skuta
Sočna aromatična torta
Juha od rikule i račića
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Bruskete od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Belgija - Salade Liégeoise
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Zimski punč
Ražnjići od lososa
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rosti
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata s cous-cousom
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto na španjolski način
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Salata od tune i povrća
Čarobni štapići
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Empanade s pestom
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tunom
Rižoto tortice
Pileća prsa iz pećnice
Ljubavne šurlice
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od soma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grčka seljačka salata
Salata s mora
Kozice s rižom
Žuti medaljoni
Povrtni ražnjići
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir u košuljici
Mesne okruglice
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje mogu biti kuhane, pečene, pržene, panirane. Lignje su tim bolje što ih jednostavnije pripremite. Naravno jednostavnije ali i ne manje ukusne. U društvo ćemo im dodati tikvice.

Sastojci

700 g lignji očišćenih
100 g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Vegete
1 čvrsti jogurt
1 žlica sezama tostiranog
Papar šareni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Lignje očistite, operite osušite i narežite na kolutove širine 2,5 cm. Tikvice uzdužno narežite na debljinu 0,5 cm, poškropite maslinovim uljem, dodajte im lignje u istu posudu i sve skupa začinite žlicom Vegete.
  • 2 Namirnice neka se mariniraju 20 min. Na drvene štapiće nanižite kolutove liganja jedan za drugim do 3 kom gdje ćete provući mariniranu zamotanu tikvicu. Nakon tikvice dodajte još tri kolutića lignje i ponovite postupak s ostalima. Teflon tavu sa zadebljanim dnom zagrijte na srednje jakoj vatri i stavite peći.
  • 3 Pecite ražnjiće sa svake strane 2-3 min okretajući ih. Na kraju ih popaprite svježe mljevenim šarenim paprom. Na zasebnoj tavi tostirajte sezam koji ćete dodati u čvrsti jogurt i pomiješati s par kapi malsinovog ulja, limunove korice i svježeg bijelog papra.

Posluživanje

Servirajte lignje i tikvice na štapiću na lisnatoj salatici od rukole, cherry rajčica i svježih krastavaca. Umak od jogurta i ostalih začina možete servirati sa strane ili po samim ražnjićima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke