Meni Search

Okrećem novi list

Lignje i tikvice na štapiću

Voćna juha od višanja
Čudotvorni čaj za detoks
Rolice od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od quinoe i povrća
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna aromatična torta
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od bulgura s umakom
Pohani tofu s povrćem
Krumpir u košuljici
Juha od bundeve s jabukom
Oslić s maslinama
Vege odresci s marinadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata s mora
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zapečena ricotta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna pureća rolada
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto s tunom
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od cvjetače i camemberta
Palačinke s nadjevom od riže
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Bruskete od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s pistacijama
Govedina s lukom
Mediteranski špageti
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice u umaku
Vegetina enchilada
Ljubavne šurlice
Pohana skuta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina fuži s tartufima
Žuti medaljoni
Popečci od cvjetače
Španjolski migas s bundevom
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata u košaricama od parmezana
Povrtni ražnjići
Lignje punjene crvenim radićem
Raskošna ljetna tava
Caponata alla Podravka
Kozice s rižom
Grčka seljačka salata
Pileći gulaš
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Grill povrće na salatu
Mirisni prilog iz pećnice
Senf s paprikama
Ražnjići od lososa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od tune i povrća
Pirjani kunić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto tortice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Juha od rikule i račića
Špageti na kineski način
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Rosti
Pohane paprike
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje mogu biti kuhane, pečene, pržene, panirane. Lignje su tim bolje što ih jednostavnije pripremite. Naravno jednostavnije ali i ne manje ukusne. U društvo ćemo im dodati tikvice.

Sastojci

700 g lignji očišćenih
100 g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Vegete
1 čvrsti jogurt
1 žlica sezama tostiranog
Papar šareni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Lignje očistite, operite osušite i narežite na kolutove širine 2,5 cm. Tikvice uzdužno narežite na debljinu 0,5 cm, poškropite maslinovim uljem, dodajte im lignje u istu posudu i sve skupa začinite žlicom Vegete.
  • 2 Namirnice neka se mariniraju 20 min. Na drvene štapiće nanižite kolutove liganja jedan za drugim do 3 kom gdje ćete provući mariniranu zamotanu tikvicu. Nakon tikvice dodajte još tri kolutića lignje i ponovite postupak s ostalima. Teflon tavu sa zadebljanim dnom zagrijte na srednje jakoj vatri i stavite peći.
  • 3 Pecite ražnjiće sa svake strane 2-3 min okretajući ih. Na kraju ih popaprite svježe mljevenim šarenim paprom. Na zasebnoj tavi tostirajte sezam koji ćete dodati u čvrsti jogurt i pomiješati s par kapi malsinovog ulja, limunove korice i svježeg bijelog papra.

Posluživanje

Servirajte lignje i tikvice na štapiću na lisnatoj salatici od rukole, cherry rajčica i svježih krastavaca. Umak od jogurta i ostalih začina možete servirati sa strane ili po samim ražnjićima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke