Meni Search

Okrećem novi list

Lignje i tikvice na štapiću

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileći gulaš
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Kozice s rižom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s neobičnim preljevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Papreni tart s marelicama
Žuti medaljoni
Pohani tofu s povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto tortice
Pečena piletina s limunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bruskete od cvjetače
Senf s paprikama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brusketa s avokadom
Caponata alla Podravka
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna aromatična torta
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Raskošna ljetna tava
Rosti
Goveđa rebarca sa zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Empanade s pestom
Bugarska pita od krumpira
Čarobni štapići
Zabavni kineski ravioli
Lignje punjene crvenim radićem
Čudotvorni čaj za detoks
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Polupunjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Oslić s maslinama
Zapečena ricotta
Španjolski migas s bundevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Male teleće pitice
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata u košaricama od parmezana
Grčka seljačka salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Vegetina enchilada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s pistacijama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Ljubavne šurlice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Lignje na šumskom rižotu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Govedina s lukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prežgana juha
Zimski punč
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tunom
Sočna Wellington pečenka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Rolice od soma
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje mogu biti kuhane, pečene, pržene, panirane. Lignje su tim bolje što ih jednostavnije pripremite. Naravno jednostavnije ali i ne manje ukusne. U društvo ćemo im dodati tikvice.

Sastojci

700 g lignji očišćenih
100 g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Vegete
1 čvrsti jogurt
1 žlica sezama tostiranog
Papar šareni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Lignje očistite, operite osušite i narežite na kolutove širine 2,5 cm. Tikvice uzdužno narežite na debljinu 0,5 cm, poškropite maslinovim uljem, dodajte im lignje u istu posudu i sve skupa začinite žlicom Vegete.
  • 2 Namirnice neka se mariniraju 20 min. Na drvene štapiće nanižite kolutove liganja jedan za drugim do 3 kom gdje ćete provući mariniranu zamotanu tikvicu. Nakon tikvice dodajte još tri kolutića lignje i ponovite postupak s ostalima. Teflon tavu sa zadebljanim dnom zagrijte na srednje jakoj vatri i stavite peći.
  • 3 Pecite ražnjiće sa svake strane 2-3 min okretajući ih. Na kraju ih popaprite svježe mljevenim šarenim paprom. Na zasebnoj tavi tostirajte sezam koji ćete dodati u čvrsti jogurt i pomiješati s par kapi malsinovog ulja, limunove korice i svježeg bijelog papra.

Posluživanje

Servirajte lignje i tikvice na štapiću na lisnatoj salatici od rukole, cherry rajčica i svježih krastavaca. Umak od jogurta i ostalih začina možete servirati sa strane ili po samim ražnjićima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke