Meni Search

Ful nabrijan

Lignje na šumskom rižotu

Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Mediteranski kruščić s lovorom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Miješani grill
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pečena piletina s limunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Kroketi od piletine
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke