Meni Search

Ful nabrijan

Lignje na šumskom rižotu

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Pašticada s njokima
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke