Meni Search

Ful nabrijan

Lignje na šumskom rižotu

Čarobna ljetna piletina
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Nadjevene lignje
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke