Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s manistrom u škartocu
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini shepherd's pie
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Delikatesna junetina na češki
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Sendvič s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s ribom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke