Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini shepherd's pie
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Piletina laganini
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Viška pogača
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke