Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Ossobuco
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Špageti s ribom
Bugarska pita od krumpira
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Povrtni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Mini lazanje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file s povrćem
Turske pizze
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke