Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Viška pogača
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke