Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Irska janjetina
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Fini gulaš od gljiva
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke