Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Krem juha od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Miješani grill
Salata od liganja
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke