Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Miješani grill
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Viška pogača
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Turske pizze
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Salata s mora
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke