Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci od morskog psa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Turske pizze
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata od liganja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Ossobuco
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Urbana pola
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke