Meni Search

Fitness freak

Lignje na šumskom rižotu

Juha od kelja sa sirom
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantne grickalice
Mediteranska rapsodija
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski grill
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Salata od quinoe i povrća
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto na španjolski način
Tjestenina mediterana
Finska - Juha s lososom
Zelena torta
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Brzi detoks doručak
Grčka seljačka salata
Polupunjene paprike
Topla salata barba Frane
Salata sa skutom
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Ljetna pileća salata
Salata od liganja
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s crnim pivom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje s povrćem i smokvama
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Osvježavajuća juha od krastavaca
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rolice od blitve
Salata s okruglicama od sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vol-au-vent s gljivama
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti s acetom balsamicom
Dip od južnog voća
Brzo jelo od teletine i povrća
Rižoto s tunom
Osvježavajući smoothie
Mediteranski špageti
Beskvasne calzone
Ljetni lungić
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Cartoccio od bijele ribe
Sočni pureći ražnjići
Oslić s maslinama
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čudotvorni čaj za detoks
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Punjeni filet brancina
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Riblja juha s Malte
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Meksička party salata
Kokošja juha s požirakima
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke