Meni Search

Okrećem novi list

Lignje na šumskom rižotu

Zapečena ricotta
Rižoto tortice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od tune i povrća
Papreni tart s marelicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cous-cous s povrćem
Polupunjene paprike
Španjolski migas s bundevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Roštilj s umakom Romesco
Raskošna ljetna tava
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Sočna aromatična torta
Palačinke s nadjevom od riže
Rižini ravioli s mozzarellom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani tofu s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Žuti medaljoni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od cvjetače i camemberta
Bruskete od cvjetače
Senf s paprikama
Salata od quinoe i povrća
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Krumpir u košuljici
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Njemačka - Jetrica s jabukama
Brusketa s avokadom
Govedina s lukom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Sočna Wellington pečenka
Pečena piletina s limunom
Rosti
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetina enchilada
Rolice od soma
Rižoto s tunom
Empanade s pestom
Vege odresci s marinadom
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Mesne okruglice u umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Caponata alla Podravka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
Piletina s pistacijama
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Čarobni štapići
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Crveno ljetno varivo
Oslić s maslinama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Juha od rikule i račića
Janjetina na padelu
Kozice s rižom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljubavne šurlice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke