Meni Search

Okrećem novi list

Lignje na šumskom rižotu

Povrtni ražnjići
Marokanska salata s cous-cousom
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zimski punč
Uskršnja šunka na zabavan način
Mesne okruglice u umaku
Rolice od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje i tikvice na štapiću
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s pistacijama
Grill povrće na salatu
Oslić s maslinama
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Čudotvorni čaj za detoks
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Raskošna ljetna tava
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od soma
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Pileći gulaš
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobni štapići
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Polupunjene paprike
Zlatna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Uzbudljivi kolač od blitve
Španjolski migas s bundevom
Sočna pureća rolada
Papreni tart s marelicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rosti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Govedina s lukom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna rebarca
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Pileći bataci s umakom od luka
Kozice s rižom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tunom
Bruskete od cvjetače
Juha od cvjetače i camemberta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Caponata alla Podravka
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Prilog od prokulica
Ljubavne šurlice
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pečena piletina s limunom
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Janjetina na padelu
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohane paprike
Mini lazanje
Vegetina enchilada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto tortice
Žuti medaljoni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Sočna Wellington pečenka
Male teleće pitice
Pohana skuta
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke