Meni Search

Superman

Lignje na šumskom rižotu

Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Kokošja juha s požirakima
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Ramstek i salata s roštilja
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada s njokima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Macho hamburger
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Koprivnički odojak
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Vratina sa sezonskim povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke