Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Brancinovo oko
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Punjena teleća prsa
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke