Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Teriyaki piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Bouillabaisse
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Punjena teleća prsa
Bruskete s povrćem
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke