Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Bakalar s krumpirom
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Gulaš od oslića i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Zlatna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke