Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Brancinovo oko
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Slatka patka
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Brudet
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Male teleće pitice
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke