Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Lignji po gosposki
Brudet
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Riblji ražnjići
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Kroketi od piletine
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke