Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Brudet
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke