Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Brudet
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s grila
Punjena teleća prsa
Riblji ražnjići
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Slatka patka
Dip od južnog voća
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke