Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Bouillabaisse
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Brudet
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirane srdele
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Slatka patka
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke