Meni Search

Okrećem novi list

Lignje punjene crvenim radićem

Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vegetina enchilada
Ramsteak u seksi umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Crveno ljetno varivo
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna rebarca
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mesne okruglice
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Rolice od blitve
Zimski punč
Čudotvorni čaj za detoks
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s pistacijama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Raskošna ljetna tava
Njemačka - Jetrica s jabukama
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Prežgana juha
Prilog od prokulica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna aromatična torta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Polupunjene paprike
Salata s neobičnim preljevom
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Čarobni štapići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Govedina s lukom
Popečci od bulgura s umakom
Salata od quinoe i povrća
Pohana skuta
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Male teleće pitice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ražnjići od lososa
Rosti
Sočna pureća rolada
Rižoto na španjolski način
Španjolski migas s bundevom
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Juha od rikule i račića
Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Oslić s maslinama
Žuti medaljoni
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Rižoto s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od cvjetače i camemberta
Pečena piletina s limunom
Papreni tart s marelicama
Krumpir u košuljici
Empanade s pestom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje i tikvice na štapiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od bundeve s jabukom
Bugarska pita od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ljubavne šurlice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
Zapečena ricotta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od soma
Pohane paprike
Popečci od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke