Meni Search

Okrećem novi list

Lignje punjene crvenim radićem

Roštilj s umakom Romesco
Oslić s maslinama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Rolice od soma
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohana skuta
Crveno ljetno varivo
Brusketa s avokadom
Rižoto s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rosti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Vege odresci s marinadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Polupunjene paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill povrće na salatu
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto tortice
Salata od tune i povrća
Špageti na kineski način
Senf s paprikama
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Čarobni štapići
Mesne okruglice u umaku
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kozice s rižom
Povrtni ražnjići
Polpete od slanutka s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Zapečena ricotta
Vegetina enchilada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata u košaricama od parmezana
Juha od cvjetače i camemberta
Salata s mora
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileći gulaš
Lignje i tikvice na štapiću
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Papreni tart s marelicama
Janjetina na padelu
Empanade s pestom
Mini lazanje
Pohane paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Fina pikantna piletina
Žuti medaljoni
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ljubavne šurlice
Rižoto na španjolski način
Bugarska pita od krumpira
Raskošna ljetna tava
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna Wellington pečenka
Juha od rikule i račića
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke