Meni Search

Okrećem novi list

Lignje punjene crvenim radićem

Prežgana juha
Ljubavne šurlice
Čudotvorni čaj za detoks
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s pistacijama
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Lignje i tikvice na štapiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto na španjolski način
Špageti na kineski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Raskošna ljetna tava
Salata s neobičnim preljevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od bulgura s umakom
Sočna aromatična torta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete od cvjetače
Papreni tart s marelicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Pohana skuta
Rolice od soma
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fina pikantna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kozice s rižom
Kaštelanski makaruni
Rosti
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranski špageti
Uskršnja šunka na zabavan način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mora
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Empanade s pestom
Španjolski migas s bundevom
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Kuglice od riže i svježeg sira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna Wellington pečenka
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od cvjetače i camemberta
Polupunjene paprike
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice
Čarobni štapići
Pohane paprike
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Žuti medaljoni
Povrtni ražnjići
Popečci od cvjetače
Zapečena ricotta
Vegetina enchilada
Juha od rikule i račića
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Crveno ljetno varivo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Grčka seljačka salata
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prilog od prokulica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke