Meni Search

Okrećem novi list

Lignje punjene crvenim radićem

Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Čarobni štapići
Rosti
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kineska juha s račićima i gljivama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Krumpir u košuljici
Oslić s maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Belgija - Salade Liégeoise
Čudotvorni čaj za detoks
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice
Prežgana juha
Vegetina enchilada
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od soma
Grčka seljačka salata
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna Wellington pečenka
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palačinke s nadjevom od riže
Grill povrće na salatu
Pohane paprike
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Male teleće pitice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Papreni tart s marelicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohana skuta
Rolice od blitve
Rižoto tortice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s mascarponeom
Polpete od slanutka s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Kozice s rižom
Španjolski migas s bundevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Uzbudljivi kolač od blitve
Uskršnja šunka na zabavan način
Prilog od prokulica
Bruskete od cvjetače
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata u košaricama od parmezana
Empanade s pestom
Mesne okruglice u umaku
Zapečena ricotta
Salata s mora
Raskošna ljetna tava
Lignje i tikvice na štapiću
Voćna juha od višanja
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto na španjolski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Žuti medaljoni
Salata od quinoe i povrća
Salata od tune i povrća
Salata s neobičnim preljevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Zimski punč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke