Meni Search

Okrećem novi list

Lignje punjene crvenim radićem

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Empanade s pestom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s pistacijama
Raskošna ljetna tava
Krumpir u košuljici
Rezanci s krušnim mrvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohana skuta
Uskršnja šunka na zabavan način
Crveno ljetno varivo
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Zlatna piletina
Senf s paprikama
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Juha od bundeve s jabukom
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Žuti medaljoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Vege odresci s marinadom
Oslić s maslinama
Rižoto na španjolski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice u umaku
Rižoto tortice
Zapečena ricotta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Govedina s lukom
Brusketa s avokadom
Lignje i tikvice na štapiću
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Papreni tart s marelicama
Lignje na šumskom rižotu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grčka seljačka salata
Sočna rebarca
Popečci od bulgura s umakom
Čarobni štapići
Salata od quinoe i povrća
Grill povrće na salatu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Caponata alla Podravka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kozice s rižom
Mirisni prilog iz pećnice
Fina pikantna piletina
Vegetina enchilada
Juha od rikule i račića
Pileći gulaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Pohane paprike
Špageti na kineski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rosti
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s mora
Rolice od blitve
Zimski punč
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljubavne šurlice
Bruskete od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna aromatična torta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Španjolski migas s bundevom
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od soma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Salata od tune i povrća
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna Wellington pečenka
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke