Meni Search

Leptirići u trbuhu

Lignje punjene crvenim radićem

Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena pečenka u vinu
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Odresci u paketiću
Nadjevene lignje
Riblja juha s Malte
Ljubavne šurlice
Papreni tart s marelicama
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s pistacijama
Hrskavi krumpir iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečene banane s kajenskim paprom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Voćna salata s piletinom
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
Uskršnja šunka na zabavan način
Zapečena ricotta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Zapečeni poriluk
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Jakobove kapice s umakom
Salata s mora
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina mediterana
Slatki ostaci s cimetom
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Penne s radičem
Biftek rolice
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Salata s pečenim povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Pohani zamotuljci
Punjeni filet brancina
Dječje lazanje
Polpete od slanutka s kurkumom
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Dalmatinska simfonija
Biftek u zelenom papru
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantni gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Košarice od lisnatog tijesta
Rajčica s kukuruzom
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Salata od tune i povrća
Popečci od cvjetače
Fina pikantna piletina
Oslić s maslinama
Palačinke s nadjevom od riže
Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pljukanci s pršutom i rikulom
Čarobna ljetna piletina
Bruskete s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Piletina s mascarponeom
Pizza s tunom
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Juha od kelja sa sirom
Male teleće pitice
Pileća prsa u umaku od naranče
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna Wellington pečenka
Švicarska juha sa sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u košuljici
Krem juha od tikvica
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Paprene pogačice
Slatko twist pile
Rižoto s tunom
Puretina s jabukom iz pećnice
Zlatna piletina
Meso u woku na indonezijski način
Rižoto tortice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Vol-au-vent s gljivama
Fileti lososa u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke