Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci od morskog psa
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Pogača sa sardinom
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke