Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Salata od liganja
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Ossobuco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Piletina laganini
Turske pizze
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Odresci u umaku s češnjakom
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke