Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Rolice od blitve
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Špageti s ribom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Turske pizze
Hlebinska i pretepena juha
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Ossobuco
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Odresci od morskog psa
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Piletina Kiev
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke