Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke