Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Viška pogača
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Špageti s ribom
Ossobuco
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke