Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Piletina na kijevski način
Odresci od morskog psa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Krem juha od tikvica
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Ossobuco
Fina pikantna piletina
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Lazanje s lignjama
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Prežgana juha
Rolice od blitve
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Mini shepherd's pie
Pizza s tunom
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke