Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Turske pizze
Hrskavi trokuti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Viška pogača
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Irska janjetina
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pečenka
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke