Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Piletina laganini
Irska janjetina
Lagana sarma
Pizza s tunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Viška pogača
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Meso s repom
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Piletina na kijevski način
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke