Meni Search

Yolo

Lignje s mladim lukom

Špageti s ribom
Fino začinjena piletina
Opaka juha od bundeve
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice u umaku
Dip od južnog voća
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kozice s rižom
Pečeni povrtni štapići s umakom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Jakobove kapice s umakom
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Juha od cvjetače i camemberta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tagliatelle s pestom od tikvica
Lagana sarma
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Oslić s maslinama
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina u pivu
Medeni teleći kotleti
Tjestenina s tikvicama, rajčicom i mozzarellom
Rolice od soma
Zapečena ricotta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Spljošteni krumpir
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Kotleti s povrćem
Obojeni hamburger
Dalmatinska simfonija
Hrenovke u panceti
Špageti s tikvicama
Mediteranska rapsodija
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Urbana pola
Popečci od tikvica
Meso u woku na indonezijski način
Kroketi od piletine
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Bruskete od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Svinjski file s grila
Rajčica s kukuruzom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovom šarmantnom glavnom jelu s plodovima mora u rižinom vinu, a naribani đumbir biti će dodatno osvježenje ovim finim okusima.

Sastojci

800 g očišćenih liganja
80 g Gussnela Dolcela
150 ml ulja
300 g mladog luka
1 žlica soja umaka
1 žlica naribanog đumbira
1 češanj češnjaka
100 ml rižinog vina
1 žlica sezamova ulja
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje narežite pa pomiješajte sa škrobnim brašnom i pržite na ulju u woku.
  • 2 Lignje pržite na jakoj vatri, a zatim pržene lignje izvadite sa strane (a ulje bacite).
  • 3 Mladi luk očistite i narežite na štapiće (4 cm).
  • 4 U wok dodajte sezamovo ulje, popecite narezani mladi luk, dodajte naribani đumbir, protisnuti češnjak, 1 žlicu Vegete i podlijte vinom.
  • 5 Dodajte još žlicu soja umaka.
  • 6 Vratite lignje i kratko popecite.

Savjet

Sezamovo ulje podnosi visoke temperature pa se koristi kod pripreme woka. Kod pripreme jela iz woka meso i/ili riba uvijek se uvalja u neku vrstu brašna (ili panade) da bi ostalo izvana hrskavije, a iznutra sočno.

Posluživanje

Poslužite s pirjanom rižom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 476.75 60 60
Kalcij mg 121.84 12 12
Kalij mg 724.5 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.08 15 15
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 354.75 9 7
Sol g 1.99 0 0
Bjelančevine g 33.38 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 30 - -
Masti g 40.92 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke