Meni Search

Ful nabrijan

Lignje s povrćem i smokvama

Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Dagnje na buzaru
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke