Meni Search

Ful nabrijan

Lignje s povrćem i smokvama

Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Meso s repom
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Miješani grill
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Dagnje na buzaru
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke