Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s povrćem i smokvama

Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Irska janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke