Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s povrćem i smokvama

Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Okruglice u umaku od rajčice
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Špageti s ribom
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brancinovo oko
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Irska janjetina
Prežgana juha
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Turske pizze
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke