Meni Search

Fitness freak

Lignje s povrćem i smokvama

Bruskete s povrćem
Prilog od prokulica
Krem juha od tikvica
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s mora
Tagliatelle s pečenim povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Salata s okruglicama od sira
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Špageti s acetom balsamicom
Mediteranski grill
Brusketa s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Rolice od blitve
Raskošna ljetna tava
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Mediteranska rapsodija
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Crveno ljetno varivo
Punjeni filet brancina
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Oslić s maslinama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Caponata alla Podravka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto s tunom
Pita s crnim pivom
Cous-cous s povrćem
Riblja juha s Malte
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Cartoccio od bijele ribe
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Polpete od slanutka s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Meksička party salata
Zelena torta
Belgija - Salade Liégeoise
Salata sa skutom
Grill povrće na salatu
Pikantne grickalice
Kozice s rižom
Vol-au-vent s gljivama
Marinirana piletina s roštilja
Topla salata barba Frane
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Račići na posteljici od povrća
Palamida s čilijem i mangom
Brzi detoks doručak
Fina pikantna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Nadjevene lignje
Ljubavne šurlice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Beskvasne calzone
Juha od bundeve s jabukom
Kokošja juha s požirakima
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Popečci od cvjetače
Ljetna pileća salata
Brzo jelo od teletine i povrća
Salata od tune i povrća
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Juha od kelja sa sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina mediterana
Osvježavajući smoothie
Finska - Juha s lososom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Povrtni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke