Meni Search

Luda k'o šiba

Lignje s povrćem i smokvama

Vratina s roštilja
Pohana skuta
Patka s mlincima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisna pureća rolada
Sunčani užitak mediterana
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
Kotleti u pivskom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Kotlovina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina s mascarponeom
Aromatizirani kruh
Hrskave tortice od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Lungić u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Palačinke s nadjevom od riže
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kineska juha s račićima i gljivama
Pašticada
Brownie s kajenskim paprom
Nadjevene lignje
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Krem juha sa sjemenkama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Marinirano svinjsko pečenje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Teriyaki piletina
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Riblja juha s Malte
Cipar - Lungić na ciparski
Zabavni kineski ravioli
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s pistacijama
Pašticada s njokima
Zapečena ricotta
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Dječje lazanje
Jakobove kapice s umakom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Pikantne mazalice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke