Meni Search

Luda k'o šiba

Lignje s povrćem i smokvama

Hrskave tortice od krumpira
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada s njokima
Kotlovina
Piletina s mascarponeom
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Juha od bundeve s jabukom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Patka s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantne mazalice
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana pileća krilca s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Medeni teleći kotleti
Marinirano svinjsko pečenje
Teletina s pirjanim povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Sunčani užitak mediterana
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblja juha s Malte
Kotleti u pivskom umaku
Proljetna janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Pašticada
Hrskavo pečeno pile
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Tuna burger
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Cipar - Lungić na ciparski
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohana skuta
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Jakobove kapice s umakom
Slasni BBQ burgeri
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Pečena piletina s limunom
Krem juha sa sjemenkama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fiš paprikaš
Vratina s roštilja
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisna pureća rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s pistacijama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke