Meni Search

Superwoman

Lignji po gosposki

Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s grilla
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brudet
Janjetina na padelu
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.

Sastojci

800 g domaćih većih liganja
200 g luka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
100 g repova škampi
2 žlice nasjeckanog peršina
40 g oguljenih badema
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
100 g fileta grdobine
100 ml bijelog vina (želatina)
100 ml prošeka
1 žlica Vegete
Za prilog od palente:
200 g Kukuruzne krupice Podravka
800 ml vode
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje očistite, 100 g luka sitno nasjeckajte te popecite na 50 ml maslinova ulja.
  • 2 Dodajte nasjeckane krakove liganja i još kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte nasjeckani češnjak, narezane repove škampa, narezanu grdobinu i 1 žlicu nasjeckanog peršina.
  • 4 Maknite s vatre i dodajte nasjeckane oguljene bademe.
  • 5 Lignje napunite nadjevom i zatvorite čačkalicama.
  • 6 Na ostatku maslinova ulja popecite lignje sa svih strana do zlatne boje, a zatim izvadite.
  • 7 U tavu dodajte ostatak nasjeckanog luka, kratko popecite i dodajte koncentrat od rajčice, protisnuti češnjak, peršin, bijelo vino, prošek i 1 žlicu Vegete.
  • 8 Vratite lignje u posudu i pustite da pirjaju još 10 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 9 Kukuruznu krupicu umiješajte u posoljenu kipuću vodu u koju ste dodali maslac, ulje i kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.

Posluživanje

Lignje s umakom poslužite s palentom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 651.67 81 81
Kalcij mg 132.17 13 13
Kalij mg 860.7 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.31 19 19
Niacin mg 16.84 120 84
Vitamin D μg 53 27 27
Vitamin A μg 282.96 7 6
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 45.14 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 63.09 - -
Masti g 39.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke