Meni Search

Superwoman

Lignji po gosposki

Riblji ražnjići
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Bakalar s krumpirom
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Riba u škartocu
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.

Sastojci

800 g domaćih većih liganja
200 g luka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
100 g repova škampi
2 žlice nasjeckanog peršina
40 g oguljenih badema
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
100 g fileta grdobine
100 ml bijelog vina (želatina)
100 ml prošeka
1 žlica Vegete
Za prilog od palente:
200 g Kukuruzne krupice Podravka
800 ml vode
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje očistite, 100 g luka sitno nasjeckajte te popecite na 50 ml maslinova ulja.
  • 2 Dodajte nasjeckane krakove liganja i još kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte nasjeckani češnjak, narezane repove škampa, narezanu grdobinu i 1 žlicu nasjeckanog peršina.
  • 4 Maknite s vatre i dodajte nasjeckane oguljene bademe.
  • 5 Lignje napunite nadjevom i zatvorite čačkalicama.
  • 6 Na ostatku maslinova ulja popecite lignje sa svih strana do zlatne boje, a zatim izvadite.
  • 7 U tavu dodajte ostatak nasjeckanog luka, kratko popecite i dodajte koncentrat od rajčice, protisnuti češnjak, peršin, bijelo vino, prošek i 1 žlicu Vegete.
  • 8 Vratite lignje u posudu i pustite da pirjaju još 10 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 9 Kukuruznu krupicu umiješajte u posoljenu kipuću vodu u koju ste dodali maslac, ulje i kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.

Posluživanje

Lignje s umakom poslužite s palentom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 651.67 81 81
Kalcij mg 132.17 13 13
Kalij mg 860.7 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.31 19 19
Niacin mg 16.84 120 84
Vitamin D μg 53 27 27
Vitamin A μg 282.96 7 6
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 45.14 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 63.09 - -
Masti g 39.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke