Meni Search

Superwoman

Lignji po gosposki

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Marinirane srdele
Piletina s mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Tuna burger
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bouillabaisse
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.

Sastojci

800 g domaćih većih liganja
200 g luka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
100 g repova škampi
2 žlice nasjeckanog peršina
40 g oguljenih badema
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
100 g fileta grdobine
100 ml bijelog vina (želatina)
100 ml prošeka
1 žlica Vegete
Za prilog od palente:
200 g Kukuruzne krupice Podravka
800 ml vode
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje očistite, 100 g luka sitno nasjeckajte te popecite na 50 ml maslinova ulja.
  • 2 Dodajte nasjeckane krakove liganja i još kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte nasjeckani češnjak, narezane repove škampa, narezanu grdobinu i 1 žlicu nasjeckanog peršina.
  • 4 Maknite s vatre i dodajte nasjeckane oguljene bademe.
  • 5 Lignje napunite nadjevom i zatvorite čačkalicama.
  • 6 Na ostatku maslinova ulja popecite lignje sa svih strana do zlatne boje, a zatim izvadite.
  • 7 U tavu dodajte ostatak nasjeckanog luka, kratko popecite i dodajte koncentrat od rajčice, protisnuti češnjak, peršin, bijelo vino, prošek i 1 žlicu Vegete.
  • 8 Vratite lignje u posudu i pustite da pirjaju još 10 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 9 Kukuruznu krupicu umiješajte u posoljenu kipuću vodu u koju ste dodali maslac, ulje i kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.

Posluživanje

Lignje s umakom poslužite s palentom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 651.67 81 81
Kalcij mg 132.17 13 13
Kalij mg 860.7 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.31 19 19
Niacin mg 16.84 120 84
Vitamin D μg 53 27 27
Vitamin A μg 282.96 7 6
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 45.14 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 63.09 - -
Masti g 39.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke