Meni Search

Superwoman

Lignji po gosposki

Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cous-cous s povrćem
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Bouillabaisse
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.

Sastojci

800 g domaćih većih liganja
200 g luka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
100 g repova škampi
2 žlice nasjeckanog peršina
40 g oguljenih badema
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
100 g fileta grdobine
100 ml bijelog vina (želatina)
100 ml prošeka
1 žlica Vegete
Za prilog od palente:
200 g Kukuruzne krupice Podravka
800 ml vode
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje očistite, 100 g luka sitno nasjeckajte te popecite na 50 ml maslinova ulja.
  • 2 Dodajte nasjeckane krakove liganja i još kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte nasjeckani češnjak, narezane repove škampa, narezanu grdobinu i 1 žlicu nasjeckanog peršina.
  • 4 Maknite s vatre i dodajte nasjeckane oguljene bademe.
  • 5 Lignje napunite nadjevom i zatvorite čačkalicama.
  • 6 Na ostatku maslinova ulja popecite lignje sa svih strana do zlatne boje, a zatim izvadite.
  • 7 U tavu dodajte ostatak nasjeckanog luka, kratko popecite i dodajte koncentrat od rajčice, protisnuti češnjak, peršin, bijelo vino, prošek i 1 žlicu Vegete.
  • 8 Vratite lignje u posudu i pustite da pirjaju još 10 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 9 Kukuruznu krupicu umiješajte u posoljenu kipuću vodu u koju ste dodali maslac, ulje i kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.

Posluživanje

Lignje s umakom poslužite s palentom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 651.67 81 81
Kalcij mg 132.17 13 13
Kalij mg 860.7 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.31 19 19
Niacin mg 16.84 120 84
Vitamin D μg 53 27 27
Vitamin A μg 282.96 7 6
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 45.14 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 63.09 - -
Masti g 39.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke