Meni Search

Ful nabrijan

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Pašticada s njokima
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Dagnje na buzaru
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meso s repom
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Mini lazanje
Pizza s tunom
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke