Meni Search

Ful nabrijan

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Urbana pola
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Dagnje na buzaru
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke