Meni Search

Ful nabrijan

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pašticada s njokima
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Meksička party salata
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke