Meni Search

Ful nabrijana

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Viška pogača
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke