Meni Search

Ful nabrijana

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Blagdanska rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hlebinska i pretepena juha
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Piletina laganini
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s ribom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Brancinovo oko
Prežgana juha
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina na kijevski način
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke