Meni Search

Macho

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Govedina s lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Slatki lungić
Špageti na kineski način
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Biftek rolice
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
File steak na povrću
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrenovke u panceti
Rebarca s grilla
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Janjetina na padelu
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dagnje na buzaru
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Palačinke s nadjevom od riže
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhana govedina s umakom od hrena
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Kotlovina
Juha od gljiva
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Pileća krilca s roštilja
Ribarska popara
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Kotlet s varivom od leće
Odrezak s umakom chimichurri
Kotleti u pivskom umaku
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Medeni teleći kotleti
Punjene tikve
Pileća prsa iz pećnice
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Pirjani kunić
Slasni BBQ burgeri
Macho hamburger
Mirisna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke