Meni Search

Macho

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Marinirano svinjsko pečenje
Ribarska popara
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Dagnje na buzaru
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Pileća krilca s roštilja
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Mini lazanje
Punjene tikve
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza s tunom
Kotlet s varivom od leće
Slatki lungić
Pirjani kunić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s crnim pivom
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći štapići u ketchupu
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Kotlovina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Dip od južnog voća
Hrenovke u panceti
Palačinke s nadjevom od riže
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileća krilca s Coca-Colom
File steak na povrću
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s lukom
Juha od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Kotleti u pivskom umaku
Medeni teleći kotleti
Salata od tune i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Odrezak s umakom chimichurri
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Irska janjetina
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke