Meni Search

Okrećem novi list

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Goveđa rebarca sa zeljem
Kozice s rižom
Tjestenina fuži s tartufima
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir u košuljici
Prilog od prokulica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od soma
Pileća prsa iz pećnice
Polupunjene paprike
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto tortice
Salata s neobičnim preljevom
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rosti
Salata s mora
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Uskršnja šunka na zabavan način
Grčka seljačka salata
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Crveno ljetno varivo
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od rikule i račića
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Caponata alla Podravka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Male teleće pitice
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od bulgura s umakom
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Pohana skuta
Govedina s lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Rolice od blitve
Piletina s pistacijama
Lignje punjene crvenim radićem
Papreni tart s marelicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Vegetina enchilada
Raskošna ljetna tava
Žuti medaljoni
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od cvjetače i camemberta
Špageti na kineski način
Zabavni kineski ravioli
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto na španjolski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohane paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od quinoe i povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke