Meni Search

Superman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Koprivnički odojak
Pohani zamotuljci
Vratina sa sezonskim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Kokošja juha s požirakima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s nadjevom od ajvara
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Ramstek i salata s roštilja
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke