Meni Search

Superwoman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignji po gosposki
Tuna burger
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Slatka patka
Marinirane srdele
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke