Meni Search

Superwoman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Cous-cous s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa punjena čvarcima
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke