Meni Search

Superwoman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke