Meni Search

Superwoman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Brudet
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke