Meni Search

Lagana depra

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Cous-cous s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od tune i krastavaca
Biftek rolice
Govedina s lukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Slasni BBQ burgeri
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hrskava pileća krilca
Hrenovke u panceti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sunčani užitak mediterana
Caponata alla Podravka
Lungić s povrćem
Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna aromatična torta
Voćna juha od višanja
File steak na povrću
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tjestenina u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Pita s crnim pivom
Sočni pureći ražnjići
Pečena janjetina s bademima
Zapečeni poriluk
Riblja juha s Malte
Salata s neobičnim preljevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Salata sa skutom
Salata s okruglicama od sira
Rebarca s grilla
Polupunjene paprike
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Lazanje u tavi
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskave tortice od krumpira
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Šampinjoni u palačinki
Palačinke s nadjevom od riže
Fino varivo v loncu
Pileća krilca s Coca-Colom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Crveno ljetno varivo
Ražnjići od lososa
Rižoto tortice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirana piletina s roštilja
BBQ Steak & chips
Juha od bundeve s jabukom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zimski punč
Svinjski gulaš
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni lonac
Finska - Juha s lososom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Kineska juha s račićima i gljivama
Prežgana juha
Piletina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Juha od kelja sa sirom
Teriyaki piletina
Špageti s acetom balsamicom
Dječje lazanje
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileća prsa iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Riža s tunom
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Dagnje na buzaru
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s pirjanim povrćem
Punjene tikve
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slatki lungić
Voćna salata s piletinom
Juha od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranska rapsodija
Empanade s pestom
Povrtni ražnjići
Švicarska juha sa sirom
Ciganski odrezak
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od bulgura s umakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dalmatinska simfonija
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pohana skuta
Singapurski ljuti omlet
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Špageti na kineski način
Riba u bijelom umaku
Rosti
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke