Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Marinirane srdele
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjena teleća prsa
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Bouillabaisse
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke