Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Riblji ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke