Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Slatka patka
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Gulaš od oslića i povrća
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Odresci u umaku s češnjakom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Mini shepherd's pie
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Brudet
Pileća prsa punjena čvarcima
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke