Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s kozjim sirom
Bouillabaisse
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke