Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Bakalar s krumpirom
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
BBQ cheeseburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Teleći odresci u umaku od višanja
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke