Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Pizza sirni jastučići
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke