Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Bakalar s krumpirom
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Brudet
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Pašticada voli penne a ti mene
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke