Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
Pileći gulaš
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke