Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Manastirski đuveč
Slatka patka
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Brudet
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke