Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Gulaš od oslića i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Tuna burger
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena teleća prsa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bouillabaisse
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
BBQ cheeseburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke