Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Bakalar s krumpirom
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Brudet
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke