Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke