Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

BBQ cheeseburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bakalar s krumpirom
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignji po gosposki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Kunić na bijelo
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke