Meni Search

Superwoman

Ljetni lungić

Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Mini lazanje
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brudet
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tuna burger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lungić pripremljen na maslinovom ulju uz sjeckane rajčice i s klasičnim prilogom od riže u konkretnom će obroku objediniti kontinentalnu i mediteransku kuhinju.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
200 ml vode
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog lista korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Svinjski lungić očistite i narežite na ploške debljine oko 1,5 – 2 cm.
  • 2 Na dobro zagrijano maslinovo ulje u većoj tavi stavite komade lungića i luk narezan na ploške.
  • 3 Pržite dok meso ne dobije lijepu zlatnu boju, a luk ne omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i još kratko popržite.
  • 4 Dodajte sjeckanu rajčicu, vodu, 1 žlicu Vegete i na laganoj vatri pirjajte 10-ak minuta.
  • 5 Maknite s vatre, pospite nasjeckanim korijanderom i poslužite uz kuhanu ili pirjanu rižu. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Za jaču aromu i miris mesa luk prilikom pečenja možete podliti s malo bijelog vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 372.43 47 47
Kalcij mg 60.28 6 6
Kalij mg 872.65 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.5 21 21
Niacin mg 14.34 102 72
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 581.3 15 12
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 33.19 - -
Vlakna g 1.65 - -
Ugljikohidrati g 10.35 - -
Masti g 15.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke