Meni Search

Gladan kao vuk

Ljuti trokutići sa šunkom i sirom

Ramsteak u seksi umaku
Špageti s tikvicama
Pašticada s njokima
Pileća prsa punjena čvarcima
Puretina s jabukom iz pećnice
Ciganski odrezak
Svinjski gulaš
Slatki lungić
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna rebarca
Punjeni kelj s plodovima mora
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Janjetina s bižima
Piletina u egzotičnom umaku
Gorički povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Pureći hamburger
Kotlovina
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Odresci u paketiću
Pikantni gulaš
Polpete od oslića
Meso u woku na indonezijski način
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Vegetarijanski čips
Povrtni lonac
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa s crnim tartufom
Hrenovke u panceti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina s roštilja
Patka s mlincima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Skandinavske rolice s cimetom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Medeni teleći kotleti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Biftek rolice
Piletina s nadjevom od ajvara
Obojeni hamburger
Harrisa janjetina s limunom
Fino varivo v loncu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice u umaku
Ramstek s povrćem
Fino začinjena piletina
Macho hamburger
Miješani grill
Pileća krilca s roštilja
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski kotleti s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhano meso s umakom od hrena
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Španjolski migas s bundevom
Tortilje pikant
Krumpiri u kaputiću od pancete
Varivo od kelja i teletine
Govedina s lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
Svinjski medaljoni s kestenima
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Neobične punjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesna rolada u tijestu
Punjena pečenka u vinu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

E sad ćete reći, ma tko ne zna recept za trokutiće od sira i šunke. I prevarit ćete se. Glavna zvijezda ovog showa je čili papričica ili prema izboru ljuti feferon. Naravno, ljutinu ćete morati ublažiti pivom.

Sastojci

Za tijesto:
250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 žličica Vegeta Maestro chilija
1 žličica soli
350 ml tople vode
Za nadjev:
250 g kuhane šunke (ploške)
250 g sira edamera
100 g svježe crvene paprike
150 g ricotta sira (ili sirnog namaza)
1 žličica Vegeta Maestro chilija
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
Za prženje:
300 ml ulja

Koristili smo

Chili pepper ground

Chili pepper ground

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe120 min

  • 1 Brašna promiješajte, dodajte prašak za pecivo, čili u prahu, sol i sve zajedno dobro izmiješajte.
  • 2 Polagano dodajte mlaku vodu, umijesite mekano tijesto i ostavite pokriveno da miruje oko 60 minuta.
  • 3 Ricota sir pomiješajte sa dimljenom paprikom, chilijem i sitno narezanom paprikom.
  • 4 Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u obliku kruga (promjera 15 cm) i prerežite na pola.
  • 5 Na svaku polovicu položite plošku šunke, plošku sira i stavite malo nadjeva. Rubove tijesta navlažite vodom, preklopite i utisnite prstom.
  • 6 Pripremljene trokutiće pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
  • 7 Pržene trokutiće stavljajte na papirnati ubrus da upiju suvišnu masnoću.

Savjet

Čili papričicu možete zamijeniti ljutim feferonima.

Posluživanje

Poslužite kao snack uz pivo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 492.08 62 62
Kalcij mg 404.69 40 40
Kalij mg 310.25 8 8
Niacin mg 11.44 82 57
Vitamin C mg 40.89 55 45
Vitamin D μg 17.9 9 9
Vitamin A μg 2178.63 54 44
Sol g 2.25 0 0
Bjelančevine g 25.85 - -
Vlakna g 2.51 - -
Ugljikohidrati g 66.04 - -
Masti g 28.21 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke