Meni Search

Ful nabrijan

Lungić s povrćem

Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Salata s mora
Meso s repom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Marinirana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Dagnje na buzaru
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke