Meni Search

Ful nabrijan

Lungić s povrćem

Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Vratina sa sezonskim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Mini lazanje
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dagnje na buzaru
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Povrtni lonac
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Pašticada s njokima
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke