Meni Search

Ful nabrijan

Lungić s povrćem

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Dagnje na buzaru
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Meso s repom
Urbana pola
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Piletina laganini
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke