Meni Search

Ful nabrijan

Lungić s povrćem

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Lagana sarma
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke