Meni Search

Ful nabrijan

Lungić s povrćem

Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Dagnje na buzaru
Račići na posteljici od povrća
Vratina sa sezonskim povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke