Meni Search

Ful nabrijana

Lungić s povrćem

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci od morskog psa
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Hlebinska i pretepena juha
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Ossobuco
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Turske pizze
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke