Meni Search

Ful nabrijana

Lungić s povrćem

Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Mirisna pečenka
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Odresci od morskog psa
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Viška pogača
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Aromatizirani kruh
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Lagana sarma
Meksička party salata
Salata s mora
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Turske pizze
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Meso s repom
Mediteranski špageti
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke