Meni Search

Ful nabrijana

Lungić s povrćem

Čarobna ljetna piletina
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Turske pizze
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Ossobuco
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke