Meni Search

Ful nabrijana

Lungić s povrćem

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Rolice od blitve
Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Račići na posteljici od povrća
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Ossobuco
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke