Meni Search

Ful nabrijana

Lungić s povrćem

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Špageti s ribom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Salata s mora
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusna hrana ne zahtijeva nužno dugu pripremu, tako će i ovo jelo biti gotovo u trenu.

Sastojci

1 kg svinjskog filea (lungića)
1 vrećica Vegete Twist za svinjetinu
ulje za pečenje
Za prilog od povrća:
500 g žutih mahuna
300 g mrkve
300 g zamrznutog Mladog graška Podravka
sol
3 žlice maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso operite, posušite, pospite sadržajem vrećice Vegete Natur Twist za svinjetinu i pustite neka odstoji barem 30 minuta.
  • 2 Mahune i mrkvu očistite i operite.
  • 3 Mrkvu narežite na kolutiće i zajedno s mahunama i graškom skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i još toplo pomiješajte s maslinovim uljem.
  • 4 U zagrijanoj tavici na ulju popecite svinjetinu sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
  • 5 Podlijte s malo vode i pirjajte dok ne omekša.

Savjet

Ovako začinjena svinjetina pogodna je za paniranje.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano povrće s maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 122.5 41 31
Fosfor mg 714.25 89 89
Kalij mg 1501.5 41 41
Pantotenska kiselina mg 3.4 49 49
Niacin mg 25.55 183 128
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 21838.25 546 437
Sol g 0.59 0 0
Bjelančevine g 59.67 - -
Vlakna g 9.02 - -
Ugljikohidrati g 29.1 - -
Masti g 25.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke