Meni Search

Ful nabrijan

Lungić u sendviču

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od tikvica
Riba u bijelom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dagnje na buzaru
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke