Meni Search

Ful nabrijan

Lungić u sendviču

Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Dagnje na buzaru
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Piletina laganini
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke