Meni Search

Ful nabrijan

Lungić u sendviču

Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Dagnje na buzaru
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke