Meni Search

Ful nabrijan

Lungić u sendviču

Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Dagnje na buzaru
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Pizza s tunom
Lagana sarma
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Zanimljiva salata s kikirikijem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke