Meni Search

Ful nabrijan

Lungić u sendviču

Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina laganini
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Salata od liganja
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke