Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Kunić na bijelo
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meksička party salata
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s manistrom u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Turske pizze
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke