Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci od morskog psa
Grill povrće na salatu
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ossobuco
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Turske pizze
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke