Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Lagana sarma
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Miješani grill
Pirjani kunić
Piletina laganini
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Salata s mora
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Špageti s ribom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina na kijevski način
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke