Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s manistrom u škartocu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Turske pizze
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Prežgana juha
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Lazanje s lignjama
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zabavni kineski ravioli
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Špageti s ribom
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ossobuco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke