Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Ossobuco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Miješani grill
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Turske pizze
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci od morskog psa
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke