Meni Search

Ful nabrijana

Lungić u sendviču

Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Salata od liganja
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na kijevski način
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke