Meni Search

Luda k'o šiba

Lungić u sendviču

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pašticada
Hrskavi trokuti
Marinirana pileća krilca s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantne mazalice
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Vratina s roštilja
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Patka s mlincima
Riblja juha s Malte
Mirisna pureća rolada
Polupunjene paprike
Dječje lazanje
Kotleti u pivskom umaku
Medeni teleći kotleti
Meksička party salata
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Pašticada s njokima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Sunčani užitak mediterana
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Špageti s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha sa sjemenkama
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirano svinjsko pečenje
Juha od bundeve s jabukom
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskave tortice od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Brownie s kajenskim paprom
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jakobove kapice s umakom
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Cipar - Lungić na ciparski
Male teleće pitice
Hrskavo pečeno pile
Palamida s čilijem i mangom
Zapečena ricotta
Pizza s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Pohana skuta
Pileći gulaš
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Fiš paprikaš
Slasni BBQ burgeri
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kotlovina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kineska juha s račićima i gljivama
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke