Meni Search

Luda k'o šiba

Lungić u sendviču

Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Juha od bundeve s jabukom
Kotlovina
Pikantne mazalice
Riblja juha s Malte
Patka s mlincima
Pašticada s njokima
Krem juha sa sjemenkama
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Mini shepherd's pie
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fiš paprikaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Medeni teleći kotleti
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Piletina Kiev
Marokanska salata s cous-cousom
Mirisna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kotleti u pivskom umaku
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Jakobove kapice s umakom
Sendvič s avokadom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s pistacijama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskave tortice od krumpira
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskavi trokuti
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Palamida s čilijem i mangom
Prežgana juha
Srneći file na salatu
Palačinke s nadjevom od riže
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Cipar - Lungić na ciparski
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Marinirana pileća krilca s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Šampinjoni u palačinki
Pašticada
Piletina sa šafranom
Slasni BBQ burgeri
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Pohana skuta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sunčani užitak mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočan sendvič s lungićem, sirom i umakom u zapečenom kruhu osim umjetničkog dojma primamljivošću će privući obožavatelje sendviča i dobrih zalogaja.

Sastojci

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Vegete
800 g lungića (2x400 g)
16 ploški kruha iz kalupa
300 g narezanih svježih krastavaca
8 ploški sira
Za umak:
1 tvrdo kuhano jaje
3 češnja češnjaka
1 žlica kapara
2 žlice limunova soka
180 g majoneze
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom.
  • 2 Lungićima odstranite suvišnu masnoću i žilice, premažite ga pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  • 3 Zagrijte tavu, pa lungić zapecite na ulju iz marinade.
  • 4 Lungić okrećite tako da bude zapečen sa svih strana, a zatim ga poklopite i ostavite da se hladi.
  • 5 Umak pripremite tako da u sjeckalici izmiješate tvrdo kuhano jaje, protisnuti češnjak, peršin, nasjeckane kapare, limunov sok, majonezu i papar.
  • 6 Ploške kruha lagano popecite.
  • 7 Na ploške kruha stavite pripremljeni umak, preko umaka položite ploške ementalera, a zatim narezane krastavce, pa opet umak, a zatim 3-4 tanke ploške lungića.

Savjet

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Posluživanje

Pripremljene sendviče poslužite odmah uz male rajčice.

Male tajne

Za pripremu sendviča lungić se ne treba sasvim ohladiti.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 692.64 87 87
Kalcij mg 268.8 27 27
Kalij mg 1027.16 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.38 34 34
Niacin mg 22.25 159 111
Vitamin C mg 10.92 15 12
Vitamin D μg 39.5 20 20
Vitamin A μg 523.47 13 10
Sol g 3.07 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 2.96 - -
Ugljikohidrati g 35.19 - -
Masti g 54.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke