Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrenovke u panceti
Odresci u paketiću
Španjolski migas s bundevom
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slatko twist pile
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Pikantni gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski gulaš
Tortilje pikant
Harrisa janjetina s limunom
Slasni BBQ burgeri
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Neobične punjene paprike
Fino začinjena piletina
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Umak od limete (Molho de limao)
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Gorički povrtni lonac
Varivo od kelja i teletine
Mesna rolada u tijestu
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski medaljoni s kestenima
Ramsteak u seksi umaku
Sočna Wellington pečenka
Sarma sa suhim mesom
Janjetina na padelu
Vegetarijanski čips
Povrtni lonac
Slasni burger sa slaninom i sirom
Patka s mlincima
Teletina s pirjanim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u egzotičnom umaku
Sočna rebarca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Puretina s jabukom iz pećnice
Špageti s tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Medeni teleći kotleti
Kotlovina
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fino varivo v loncu
Lazanje u tavi
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Janjetina s medom od kadulje
Punjena pečenka u vinu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slatki lungić
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u pivu
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Govedina s lukom
Janjetina s bižima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa s crnim tartufom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pureća rolada s mlincima
Polpete od oslića
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke