Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s tikvicama
Slatki lungić
Slatko twist pile
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Sarma sa suhim mesom
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Vratina s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Kuhano meso s umakom od hrena
Polpete od oslića
Govedina s lukom
Mesne okruglice u umaku
Tuna burger
Macho hamburger
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tortilje pikant
Fino varivo v loncu
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Povrtni lonac
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa s crnim tartufom
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Medeni teleći kotleti
Svinjski gulaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Kotlovina
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni BBQ burgeri
Janjetina s bižima
Pašticada s njokima
Neobične punjene paprike
Puretina s jabukom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski medaljoni s kestenima
Odresci u paketiću
Fino začinjena piletina
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Gorički povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantni gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pureći hamburger
Fish&Chips u tortilji
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena pečenka u vinu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Obojeni hamburger
Mesna rolada u tijestu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Španjolski migas s bundevom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso u woku na indonezijski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke