Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Tortilje pikant
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
Pikantni gulaš
Odresci s umakom od kupina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sočna rebarca
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Obojeni hamburger
Miješani grill
Pileća prsa s crnim tartufom
Neobične punjene paprike
Polpete od oslića
Teletina s pirjanim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjena pečenka u vinu
Mesna rolada u tijestu
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Gorički povrtni lonac
Pašticada s njokima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fish&Chips u tortilji
Piletina u egzotičnom umaku
Rebarca s grilla
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća prsa punjena čvarcima
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća krilca s roštilja
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureći hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhana govedina s umakom od hrena
Macho hamburger
Meso u woku na indonezijski način
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slasni BBQ burgeri
Svinjski medaljoni s kestenima
Tuna burger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino začinjena piletina
Biftek rolice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrenovke u panceti
Odresci u paketiću
Slatki lungić
Kotlovina
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Španjolski migas s bundevom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sarma sa suhim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Patka s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s bižima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Fino varivo v loncu
Puretina s jabukom iz pećnice
Krumpiri u kaputiću od pancete
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina s roštilja
Špageti s tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna Wellington pečenka
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Harrisa janjetina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke