Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Sočna Wellington pečenka
Neobične punjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Quiche od bundeve, sira i luka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s lukom
Španjolski migas s bundevom
Janjetina s medom od kadulje
Ciganski odrezak
Lazanje u tavi
Slasni burger sa slaninom i sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Puretina s jabukom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gorički povrtni lonac
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci u paketiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća prsa iz pećnice
Vratina s roštilja
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Svinjski medaljoni s kestenima
Pileća krilca s roštilja
Hrenovke u panceti
Velika Britanija - Pastirska pita
Macho hamburger
Fino začinjena piletina
Harrisa janjetina s limunom
Fino varivo v loncu
Sočna rebarca
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantni gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s tikvicama
Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Medeni teleći kotleti
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Biftek rolice
Pašticada s njokima
Patka s mlincima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kuhano meso s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Punjena pečenka u vinu
Slatko twist pile
Povrtni lonac
Polpete od oslića
Meso u woku na indonezijski način
Kotlovina
Svinjski gulaš
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Pileća prsa s crnim tartufom
Punjeni kelj s plodovima mora
Sarma sa suhim mesom
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice u umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Varivo od kelja i teletine
Tortilje pikant
Janjetina s bižima
Ramstek s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke