Meni Search

Gladan kao vuk

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pureći hamburger
Janjetina na padelu
Janjetina s bižima
Slatko twist pile
Pileća krilca s roštilja
Vegetarijanski čips
Tortilje pikant
Mesna rolada u tijestu
Punjena pečenka u vinu
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Vratina s roštilja
Neobične punjene paprike
Biftek rolice
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski medaljoni s kestenima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Patka s mlincima
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Lazanje u tavi
Gorički povrtni lonac
Medeni teleći kotleti
Fino varivo v loncu
Krumpiri u kaputiću od pancete
Španjolski migas s bundevom
Špageti s tikvicama
Tuna burger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Harrisa janjetina s limunom
Quiche od bundeve, sira i luka
Slatki lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna Wellington pečenka
Macho hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Umak od limete (Molho de limao)
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Miješani grill
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u egzotičnom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjeni kelj s plodovima mora
Ramsteak u seksi umaku
Polpete od oslića
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna rebarca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u paketiću
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Varivo od kelja i teletine
Slasni BBQ burgeri
Pikantni gulaš
Svinjski kotleti s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fino začinjena piletina
Pileća prsa s crnim tartufom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

Sastojci

3 žlica ulja
1 kg pilećih bataka sa zabatcima
150 g luka
200 g zelene svježe paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suha feferona
1 žlica crvene paprike
1 žlica Vegete
100 ml kiselog vrhnja
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 426.92 53 53
Kalcij mg 70.95 7 7
Kalij mg 716.23 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.1 44 44
Niacin mg 23.56 168 118
Vitamin D μg 31.46 16 16
Vitamin A μg 814.82 20 16
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 50.14 - -
Vlakna g 1.35 - -
Ugljikohidrati g 7.53 - -
Masti g 37.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke