Meni Search

Ful nabrijan

Manastirski đuveč

Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Vratina sa sezonskim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dagnje na buzaru
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke