Meni Search

Ful nabrijan

Manastirski đuveč

Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Salata s mora
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Mini lazanje
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Dagnje na buzaru
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa sezonskim povrćem
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke