Meni Search

Ful nabrijan

Manastirski đuveč

Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Mini lazanje
Salata od liganja
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dagnje na buzaru
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Urbana pola
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada s njokima
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke