Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Miješani grill
Meso s repom
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Salata od liganja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Turske pizze
Hlebinska i pretepena juha
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Grdobina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje s lignjama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke