Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Pogača sa sardinom
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Turske pizze
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Lazanje s lignjama
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Ossobuco
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Sočna rebarca
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini shepherd's pie
Salata od liganja
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke