Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Špageti s ribom
Blagdanska rolada
Piletina na kijevski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Ossobuco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Prežgana juha
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci od morskog psa
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina laganini
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lagana sarma
Viška pogača
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke