Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Odresci od morskog psa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Viška pogača
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje s lignjama
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke