Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Irska janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Lazanje s lignjama
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Lignje s povrćem i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke