Meni Search

Ful nabrijana

Manastirski đuveč

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Piletina na kijevski način
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Salata s mora
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Urbana pola
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fini gulaš od gljiva
Ossobuco
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Viška pogača
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke