Meni Search

Superman

Manastirski đuveč

Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa sezonskim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Macho hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kokošja juha s požirakima
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ cheeseburger
Koprivnički odojak
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Ramstek i salata s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina u finom umaku
Špageti mediteraneo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke