Meni Search

Superman

Manastirski đuveč

Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Koprivnički odojak
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s grilla
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Kokošja juha s požirakima
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Macho hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke