Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Bouillabaisse
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Brudet
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignji po gosposki
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke