Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Piletina s mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Slatka patka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke