Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke