Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cous-cous s povrćem
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke