Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatka patka
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Brudet
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke