Meni Search

Superwoman

Manastirski đuveč

Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Marinirane srdele
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Lignji po gosposki
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Cous-cous s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

Sastojci

1 kg junetine u komadu
2 žlice maslinova ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka
250 g šampinjona
200 g Riže dugo zrno Podravka
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
100 g Crnih maslina Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g maslaca
1 žličica šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 5 osobe50 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  • 2 Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  • 3 Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 4 Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Posluživanje

Prije posluživanja popaprite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.85 53 53
Kalcij mg 63.24 6 6
Kalij mg 1252.75 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.4 34 34
Niacin mg 14.26 102 71
Vitamin D μg 67.2 34 34
Vitamin A μg 2378.16 59 48
Sol g 0.52 0 0
Bjelančevine g 44.52 - -
Vlakna g 3.45 - -
Ugljikohidrati g 51.15 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.21 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.08 - -
- zasićene masne kiseline g 11.14 - -
Masti g 33.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke