Meni Search

Ful nabrijana

Marinirana piletina s roštilja

Viška pogača
Hrskavi trokuti
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Hrskava pileća krilca
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Hlebinska i pretepena juha
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Odresci od morskog psa
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Piletina sa šafranom
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Pizza s tunom
Povrtni lonac
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini shepherd's pie
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prava poslastica za sve ljubitelje piletine i roštilja.

Sastojci

4 pileća batka sa zabatkom (4x230 g)
1 Vegeta marinada s češnjakom (90 ml)
1 patlidžan (300 g)
1 tikvica (200 g)
1 crvena paprika (180 g)
100 g bukovača ili šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinovog ulja

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odvojite batke i zabatke te ih pripremite za pečenje.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite neka stoji najmanje 30 minuta.
  • 3 Na roštilju prvo ispecite patlidžane narezane na ploške, a zatim tikvice, papriku i gljive. Povrće posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem.
  • 4 Piletinu iz marinade stavite na roštilj i pecite do rumene boje.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileća krilca.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 96.77 32 24
Fosfor mg 568.75 71 71
Kalij mg 1137.54 31 31
Pantotenska kiselina mg 4.65 66 66
Niacin mg 31.9 228 159
Vitamin D μg 58 29 29
Vitamin A μg 3108.18 78 62
Sol g 2.38 0 0
Bjelančevine g 65.61 - -
Vlakna g 3.88 - -
Ugljikohidrati g 13.1 - -
Masti g 45.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke