Meni Search

Superwoman

Marinirane srdele

Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatka patka
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srdele s fritulama od tikvica sa sirom i voćnom rakijom ukusno je i maštovito priređeno jelo kojim ćete opčiniti i najzahtjevnije obožavatelje mediteranskog okusa.

Sastojci

800 g srdela
100 g Glatkog brašna Podravka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 ml vinskog octa
120 g ljutike ili ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
½ limuna
3 lista Lovora sušenog Podravka
½ vezice peršina
Crni papar mljeveni Podravka
sol
1 žlica Vegete Mediteran
ulje za prženje
Za fritule od tikvica:
500 g tikvica
2 češnja češnjaka
½ vezice peršina
2 jaja
2 žlice voćne rakije
150 g polutvrdog sira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150-200 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Vegete
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Srdele očistite, uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Pripremljene srdele ispržite u dubokom ulju na tavi (ali isto tako ih možete ispeći na gradelama ili u pećnici).
  • 2 Dok se riba peče, u širokoj posudi na ulju popržite na rezance narezanu ljutiku ili ljubičasti luk, krupno narezani češnjak, peršin, limun narezan na ploške, lovorov list, papar i dodajte Vegetu Mediteran.
  • 3 Prodinstajte kratko pa dodajte vinski ocat, vode (oko 200 ml) i kratko prokuhajte.
  • 4 Kada je riba gotova složite je u posudu, prelijte s marinadom pa sljedeći sloj jednako tako. Nakon što posložite svu ribu, prelijte je ostatkom marinade (saurom), a ako nemate dovoljno soka da prekrije svu ribu, dodajte maslinovo ulje.
  • 5 Kad se ohladi, držite u hladnjaku da se dalje marinira. Ovako pripremljena riba može stajati nekoliko dana.
  • 6 Kao prilog pripremite fritule od tikvica. Tikvice naribajte, pa u njih dodajte naribani polutvrdi sir, sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar i Vegetu. Dodajte rakiju, jaja i ostavite 10 minuta stajati.
  • 7 Tikvice će pustiti vodu, zatim uz miješanje dodajte brašno tako da dobijete glatku smjesu (kao za fritule). Žlicom grabite smjesu i pecite u dubokom ulju do zlatne boje.

Savjet

Sve povrće za marinadu reže se na krupnije komade.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke