Meni Search

Superwoman

Marinirane srdele

Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblji ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srdele s fritulama od tikvica sa sirom i voćnom rakijom ukusno je i maštovito priređeno jelo kojim ćete opčiniti i najzahtjevnije obožavatelje mediteranskog okusa.

Sastojci

800 g srdela
100 g Glatkog brašna Podravka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 ml vinskog octa
120 g ljutike ili ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
½ limuna
3 lista Lovora sušenog Podravka
½ vezice peršina
Crni papar mljeveni Podravka
sol
1 žlica Vegete Mediteran
ulje za prženje
Za fritule od tikvica:
500 g tikvica
2 češnja češnjaka
½ vezice peršina
2 jaja
2 žlice voćne rakije
150 g polutvrdog sira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150-200 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Vegete
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Srdele očistite, uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Pripremljene srdele ispržite u dubokom ulju na tavi (ali isto tako ih možete ispeći na gradelama ili u pećnici).
  • 2 Dok se riba peče, u širokoj posudi na ulju popržite na rezance narezanu ljutiku ili ljubičasti luk, krupno narezani češnjak, peršin, limun narezan na ploške, lovorov list, papar i dodajte Vegetu Mediteran.
  • 3 Prodinstajte kratko pa dodajte vinski ocat, vode (oko 200 ml) i kratko prokuhajte.
  • 4 Kada je riba gotova složite je u posudu, prelijte s marinadom pa sljedeći sloj jednako tako. Nakon što posložite svu ribu, prelijte je ostatkom marinade (saurom), a ako nemate dovoljno soka da prekrije svu ribu, dodajte maslinovo ulje.
  • 5 Kad se ohladi, držite u hladnjaku da se dalje marinira. Ovako pripremljena riba može stajati nekoliko dana.
  • 6 Kao prilog pripremite fritule od tikvica. Tikvice naribajte, pa u njih dodajte naribani polutvrdi sir, sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar i Vegetu. Dodajte rakiju, jaja i ostavite 10 minuta stajati.
  • 7 Tikvice će pustiti vodu, zatim uz miješanje dodajte brašno tako da dobijete glatku smjesu (kao za fritule). Žlicom grabite smjesu i pecite u dubokom ulju do zlatne boje.

Savjet

Sve povrće za marinadu reže se na krupnije komade.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke