Meni Search

Superwoman

Marinirane srdele

Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Bakalar s krumpirom
Dip od južnog voća
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Energetske kuglice s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Srdele s fritulama od tikvica sa sirom i voćnom rakijom ukusno je i maštovito priređeno jelo kojim ćete opčiniti i najzahtjevnije obožavatelje mediteranskog okusa.

Sastojci

800 g srdela
100 g Glatkog brašna Podravka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 ml vinskog octa
120 g ljutike ili ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
½ limuna
3 lista Lovora sušenog Podravka
½ vezice peršina
Crni papar mljeveni Podravka
sol
1 žlica Vegete Mediteran
ulje za prženje
Za fritule od tikvica:
500 g tikvica
2 češnja češnjaka
½ vezice peršina
2 jaja
2 žlice voćne rakije
150 g polutvrdog sira
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150-200 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Vegete
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Srdele očistite, uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Pripremljene srdele ispržite u dubokom ulju na tavi (ali isto tako ih možete ispeći na gradelama ili u pećnici).
  • 2 Dok se riba peče, u širokoj posudi na ulju popržite na rezance narezanu ljutiku ili ljubičasti luk, krupno narezani češnjak, peršin, limun narezan na ploške, lovorov list, papar i dodajte Vegetu Mediteran.
  • 3 Prodinstajte kratko pa dodajte vinski ocat, vode (oko 200 ml) i kratko prokuhajte.
  • 4 Kada je riba gotova složite je u posudu, prelijte s marinadom pa sljedeći sloj jednako tako. Nakon što posložite svu ribu, prelijte je ostatkom marinade (saurom), a ako nemate dovoljno soka da prekrije svu ribu, dodajte maslinovo ulje.
  • 5 Kad se ohladi, držite u hladnjaku da se dalje marinira. Ovako pripremljena riba može stajati nekoliko dana.
  • 6 Kao prilog pripremite fritule od tikvica. Tikvice naribajte, pa u njih dodajte naribani polutvrdi sir, sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar i Vegetu. Dodajte rakiju, jaja i ostavite 10 minuta stajati.
  • 7 Tikvice će pustiti vodu, zatim uz miješanje dodajte brašno tako da dobijete glatku smjesu (kao za fritule). Žlicom grabite smjesu i pecite u dubokom ulju do zlatne boje.

Savjet

Sve povrće za marinadu reže se na krupnije komade.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke